amandaulrika

Kategori: Life of A

Godmorgon onsdag

Godmorgon, här sitter jag framför Tro, hopp och kärlek och försöker ladda upp inför en fullspäckad dag med dagens andra kopp kaffe. Först är det en timmes föreläsning, sen är det full rulle med städning, tvätt och plugg här hemma som gäller. Inte den roligaste onsdagen men skönt att ha det gjort och kunna ta det lugn resten av veckan istället. Jag är inne i en period där jag försöker hitta balansen i studierna igen efter sommaren, det är full rulle direkt och hjärnan är fortfarande lite trött!

 

tisdag 12 september

Det är tisdag, och jag har precis som alla andra dagar landat i soffans högra hörn framför Youtube. Sedan vi flyttade soffan har detta hörn som sedan dag ett varit Philips även blivit mitt när jag är ensam hemma eller Philip gör annat här hemma. Annars har det vänstra hörnet varit mitt, men när soffan nu står i hörnet blev det plötsligt mysigare här borta!

Idag stod det seminarium om sex och samlevnad på schemat mellan 9-12. Efter det lunchade jag tillsammans med Emmy på East och jag är fortfarande så mätt att det nästan känns äckligt. Det är alltså sushibuffé vi talar om nu, och jag älskar ju sushi nått brutalt. Så jag kommer nog ligga kvar här i soffan ett bra tag och fortsätta smälta maten trots att vädret utanför är amazing!

 

 

Att blicka tillbaka

Juni 2014 / Augusti 2015

Augusti 2016 / September 2017

Jag är en sådan person som gillar att blicka tillbaka i form av bilder, texter och händelser. Jag satt ofta när jag bodde ensam och tittade igenom min externa hårddisk med bilder från i princip hela mitt liv, åtminstone sedan jag fick min första mobil som hade kamera och första digitalkameran jag fick i födelsedagspresent från morfar när jag gick i 3:an. Jag reflekterar gärna över hur jag som person har förändrats och vuxit, över de stadier jag gått igenom. Jag kan så tydligt se på bilder såhär i efterhand hur dåligt jag mått i vissa stunder men inte upplevt det där och då. Jag har på allvar inte varit 100% lycklig, varit tillfreds med livet och mig själv fören nu. Ovan är fyra bilder från ungefär samma tidsperiod under fyra års tid. 2014 tog jag studenten, var trasig inifrån och ut utan att inse det själv fören i efterhand. 2015 började min resa mot ett lyckligare jag på riktigt när jag tog steget för att flytta och studera. 2016 träffade jag Philip som tog mitt liv till en helt ny nivå. Sedan har vi 2017, en bild från imorse, och jag mår så fantastiskt bra!

Den slutsats jag kort kan dra av detta är att flytta ifrån Älmhult till Borås var det bästa beslut jag någonsin tagit. Det var det steget som jag behövde för att hitta mig själv och finna ett lugn. Under min VFU-period i våras beskrev min handledare mig som tryggheten själv, att jag är så trygg och lugn i mig själv. Det var för mig en bekräftelse för hur långt jag kommit ifrån tonårens snurr och ovetande!
När jag blott 19 år gammal packade bilen full och flyttade in på 20kvm kunde jag inte ana vart det skulle leda. Att vägvalet jag gjorde genom att tacka ja till antagningen i Borås, en stad jag inte satt foten i utöver en E.M.D. konsert på Media Markt i 14 års åldern, skulle leda till att jag två år senare är komplett. Komplett med ett fantastiskt hem, en sambo jag inte vill leva en dag utan, vänner och familj jag är tacksam över och en utbildning som snart är i mål.
Det är så häftigt, jag tog lite omvägar som gav mig livserfarenhet för att ta mig hit bara!

11 september

Lång frånvaro, lång sommar som bestått av jobb och att njuta av att vara pluggfri. Men nu är allting igång igen, termin fem av sju, det är overkligt att bara ha två terminer kvar till målet och examen. Jag har ny energi och är så redo att ta mig an allt i livet. I vanliga fall brukar det kunna hänga et grått moln över mig på måndagar men inte idag. Idag är en sån dag när man känner sig lycklig och tillfreds med allt utan att veta varför!

Just nu sitter jag uppkrupen i soffhörnet och funderar på om det är dags för mellanmål eller inte, och i så fall vad det blir då keson är slut. Keso är för övrigt mitt stora craving till allt, på mackan med groddar framförallt. Det är oslagbart!

16:33

Vid 10-tiden imorse hämtade jag upp mamma vid Scandic innan vi begav oss mot Åhaga och outleten, strosade runt där ett tag innan vi åkte vidare ut mot Viared en runda. Kom hem ifrån en fika i stan med henne för en stund sedan, ska tillbaka vid 6 för att äta middag på Cyrano tillsammans. En riktigt mysig och skön dag!
Imorgon kommer pappa upp också och då ska vi till min kära arbetsplats, nämligen djurparken, kvalitetstid är det bästa!

Godmorgon torsdag


Startade morgonen på gymmet och nu sitter jag med min gröt i soffan framför Youtube innan jag tar tag i den sista städningen och vandrar ner till stan för att möta upp min mamma vid tåget!

Fettförbrännande proteinpulver från Protein.se


Det som hjälper mig upp på mornarna för att klara av träningspassen 4-5 gånger i veckan, smakar som en brutalt god milkshake, rekommenderas starkt!

Sedan sist

Frukost på jobbet innan öppning / En kväll med bra kollegor och öl

Ifrån en lugn midsommar / Helgen bjöd på vin och bra umgänge

Midsommardagen spenderades på jobbet / En skön sommarkväll på balkongen

Återförenades med min bästa vän efter 1 år / Philip fyllde 26 år

Philips bonussyster gifte sig och vi var på bröllop

Jag är snart i mål, det är sjukt

Termin 4 av 7 är klar, 120hp av 210hp är gjorda, om knappt 1.5 år är jag färdig förskollärare.
Det är sjukt att jag redan gjort 2 år utav min utbildning, jag har gjort mer än halva studietiden på högskolan. Jag kan inte sätta ord på det, jag älskar högskolelivet, att vara student och allt jag fått på köpet, nya vänner och erfarenheter. Samtidigt så längtar jag efter att arbeta i ett arbetslag på en förskola någonstans i stan och med en barngrupp att ge fantastiska möjligheter och en stabil grund inför de kommande skolåren. Jag är så taggad på att få komma ut i arbetslivet samtidigt som det skrämmer mig. Vid examen försvinner den tryggheten som finns i studentlivet och många av de vänner jag fått försvinner åt olika håll i landet.
På något sätt vill jag inte att tiden dit ska gå lika fort som den gjort hittills, men jag vill ändå ha januari 2019 här nu!

Att vara förskollärare är så mycket mer än att vara "dagisfröken" som många än idag förknippar förskolan med. Det är så mycket mer än omsorg, det är kunskapsinhämtning, det är i förskolan grunden för vår framtid läggs. Bara tanken på att jag ska få vara med och vara en del av att forma vår framtid gör mig pirrig i kroppen. Jag ska göra allt jag kan för att ge dem sunda värderingar och ett bra förhållningssätt till sig själva och sin omgivning redan från start!
Jag ska bli lärare i förskolan, ett av världens absolut viktigaste och roligaste yrken!

Frukost på balkongen


I onsdags efter min examination i lärande miljöer åkte jag och Fatima till Espresso House och köpte varsin Ischai för att fira att vi blev godkända. Åkte sedan direkt hem för att avnjuta den tillsammans med en bagel på balkongen och skriva på inlämningen!

Instagram


Det har som sagt ekat tomt här de senaste veckorna, här är lite som hänt i mitt liv!
Mer hittar ni på amandaulrikaa @ Instagram

Long time no see | Didaktisk reflektion

Senast jag satte mig ner och tog mig tid för att blogga var den 20 mars. Sedan dess har veckorna rullat på i plugg- och jobbets tecken. Jag har genomfört 3.5 veckas verksamhetsförlagd utbildning, jobbat på djurparken och samtidigt försökt ha en vardag. Ovan ser ni vad jag sysslar med just nu, jag skriver på min didaktiska reflektion som ska in på fredag nästa vecka som jag försöker slutföra för att sedan enbart kunna fokusera på biologitentan som väntar!

Idag har jag arbetat nästan full dag på djurparken, och jag har sedan jag kom hem runt halv fyra suttit med inlämningen. Den tar tid, den gör mig frustrerad och jag får ett uns panik av att inte hitta tillräckligt bra referenser. Det är tur jag har tagit mig halvvägs igenom utbildningen, annars hade jag nog gett upp vid det här laget. Men nu ska jag ta en paus och börja laga mat!

Nytt skal från Fyndiq

17 mars 06:31

Godmorgon! 
Klockan är tidig morgon, solen har nästan precis gått upp och om en timme börjar jag jobba i Kinnarumma. Det är skönt att återkomma till förskolor där man känner barnen och vet hur de jobbar. Det är alltid lika jobbigt de fåtal gånger jag blir bokad på en förskola jag aldrig tidigare varit på, men jag har haft turen att allt som oftast bli bokad på förskolor där jag är ett igenkänt ansikte av både pedagoger och barn, vilket är en trygghet och bekräftelse med att de är nöjda med mig!
Det är fredag, och jag avslutar denna veckan med ett kort arbetspass till 11.30 innan jag ska storstäda lägenheten och möta upp min kära mamma vid tåget!

Nu måste jag sminka mig och dricka upp mitt kaffe, hörs efter jobbet! 

Fyra snabba från igår


Kunde inte somna om när Philip åkte till jobbet så tog en morgonpromenad innan jobbet / Tog långfrukost i soffan

Torsdagsmys hos Karin med järngänget med musikquiz