amandaulrika

Kategori: Life of A

Presenttips iför kommande student och examen

En måndag i förkylningens tecken

Hej och hå, att låta din sambo sova med öppet fönster kan resultera i att du får förkylningen från helvetet.

Ja det var exakt det som hände, i lördags natt öppnade Philip fönstret och igår vaknade jag med täppt näsa och bihålor som värkte, och sakta men säkert smög sig halsont på mot kvällen. Så här sitter jag idag uppkrupen i soffan med honungsvatten, halstabletter och nässpray framför mig för att kurera mig på bästa sätt för att orka med kommande veckas inlämningsskrivande och en helg i Småland!

Senaste månaden på Instagram

Denna veckan startades med en redovisning, jag var inte lika pepp som jag såg ut / I fredags förra veckan fyllde Emilia 20 år och det firade vi såklart

Jag kommer leva i denna jackan, den är oslagbar! / Jag fyllde hela 22 år, åldersnoja

Jag åkte till Ullared med tjejerna och med hem följde en gran 

Polaroidbilder som hänger i köket / Vi firade min födelsedag i förskott 

Jag firade ett år som sambo med denna magiska mannen, och jag kan inte tänka mig en bättre människa att dela mitt liv med än honom!

Godmorgon fredag

Längre än sängen har jag inte kommit idag, eller ja jag steg upp imorse för att sätta på kaffe till mig och Philip men sedan hamnade jag här framför Dplay tillsammans med frukosten. Idag är en dag utan skola och plugg för ovanlighetens skull, det är sällan jag känner jag kan släppa plugget helt men idag är en sådan dag. Får se det som en uppladdning inför nästa veckas gruppinlämning och lugnet före stormen innan nästa kurs drar igång!

I termin fem har de lyckats pressa in tre kurser, korta och intensiva, men den sista som startar nu innan jul, den tar priset. Något jullov är det inte tal om i år minsann, tentaplugg och att läsa inför en gruppredovisning redan den 4 januari kommer ta upp lite av den familjetid jag hade planerat nere i Småland i mellandagarna.

Så idag blir det kort och gott en lugn dag med städning av nedervåningen som gäller!

God morgon torsdag

God morgon!

Här sitter jag uppkrupen i soffan med en kopp kaffe och magen fylld med havregrynsgröt, så underskattad frukost det där!
Nu ska jag kickstarta dagen med att springa upp till badrummet för att snabbsminka mig innan jag ska in till stan och klippa mig hos Elin. Det är så härligt att äntligen ha hittat en frisör som man med glädje lägger sitt hår i händerna på och är lika nöjd varje gång man går därifrån.

Worke mode on

Amanda Klings foto.Amanda Klings foto.
Det är kanske dags att uppdatera här? Tiden har rusat i raketfart, livet rullar på som aldrig förr med studier och vardag. Nästa vecka avslutas delkurs 1 av termin 5 och det firar jag med en pluggfri veckas jobb. Eller ja, det är en sista redovisning på tisdag som ska göras och sen startar den del jag sett fram emot mest denna terminen, nämligen specialpedagogik. Jag är ju en sån som älskar att få nya verktyg att arbeta med i förskolan, och jag tror denna kurs kan ge många nya perspektiv på arbetssätt i verksamheten!
Just nu sitter jag på jobbet och här är lugnare än den lugnaste filbunke. Fredagar under lågsäsongen är det inte så stor besökarskala här på djurparken, men kanske skönt med en mjukstart innan höstlovsveckan drar igång!

Godmorgon onsdag

Godmorgon, här sitter jag framför Tro, hopp och kärlek och försöker ladda upp inför en fullspäckad dag med dagens andra kopp kaffe. Först är det en timmes föreläsning, sen är det full rulle med städning, tvätt och plugg här hemma som gäller. Inte den roligaste onsdagen men skönt att ha det gjort och kunna ta det lugn resten av veckan istället. Jag är inne i en period där jag försöker hitta balansen i studierna igen efter sommaren, det är full rulle direkt och hjärnan är fortfarande lite trött!

 

tisdag 12 september

Det är tisdag, och jag har precis som alla andra dagar landat i soffans högra hörn framför Youtube. Sedan vi flyttade soffan har detta hörn som sedan dag ett varit Philips även blivit mitt när jag är ensam hemma eller Philip gör annat här hemma. Annars har det vänstra hörnet varit mitt, men när soffan nu står i hörnet blev det plötsligt mysigare här borta!

Idag stod det seminarium om sex och samlevnad på schemat mellan 9-12. Efter det lunchade jag tillsammans med Emmy på East och jag är fortfarande så mätt att det nästan känns äckligt. Det är alltså sushibuffé vi talar om nu, och jag älskar ju sushi nått brutalt. Så jag kommer nog ligga kvar här i soffan ett bra tag och fortsätta smälta maten trots att vädret utanför är amazing!

 

 

Att blicka tillbaka

Juni 2014 / Augusti 2015

Augusti 2016 / September 2017

Jag är en sådan person som gillar att blicka tillbaka i form av bilder, texter och händelser. Jag satt ofta när jag bodde ensam och tittade igenom min externa hårddisk med bilder från i princip hela mitt liv, åtminstone sedan jag fick min första mobil som hade kamera och första digitalkameran jag fick i födelsedagspresent från morfar när jag gick i 3:an. Jag reflekterar gärna över hur jag som person har förändrats och vuxit, över de stadier jag gått igenom. Jag kan så tydligt se på bilder såhär i efterhand hur dåligt jag mått i vissa stunder men inte upplevt det där och då. Jag har på allvar inte varit 100% lycklig, varit tillfreds med livet och mig själv fören nu. Ovan är fyra bilder från ungefär samma tidsperiod under fyra års tid. 2014 tog jag studenten, var trasig inifrån och ut utan att inse det själv fören i efterhand. 2015 började min resa mot ett lyckligare jag på riktigt när jag tog steget för att flytta och studera. 2016 träffade jag Philip som tog mitt liv till en helt ny nivå. Sedan har vi 2017, en bild från imorse, och jag mår så fantastiskt bra!

Den slutsats jag kort kan dra av detta är att flytta ifrån Älmhult till Borås var det bästa beslut jag någonsin tagit. Det var det steget som jag behövde för att hitta mig själv och finna ett lugn. Under min VFU-period i våras beskrev min handledare mig som tryggheten själv, att jag är så trygg och lugn i mig själv. Det var för mig en bekräftelse för hur långt jag kommit ifrån tonårens snurr och ovetande!
När jag blott 19 år gammal packade bilen full och flyttade in på 20kvm kunde jag inte ana vart det skulle leda. Att vägvalet jag gjorde genom att tacka ja till antagningen i Borås, en stad jag inte satt foten i utöver en E.M.D. konsert på Media Markt i 14 års åldern, skulle leda till att jag två år senare är komplett. Komplett med ett fantastiskt hem, en sambo jag inte vill leva en dag utan, vänner och familj jag är tacksam över och en utbildning som snart är i mål.
Det är så häftigt, jag tog lite omvägar som gav mig livserfarenhet för att ta mig hit bara!

11 september

Lång frånvaro, lång sommar som bestått av jobb och att njuta av att vara pluggfri. Men nu är allting igång igen, termin fem av sju, det är overkligt att bara ha två terminer kvar till målet och examen. Jag har ny energi och är så redo att ta mig an allt i livet. I vanliga fall brukar det kunna hänga et grått moln över mig på måndagar men inte idag. Idag är en sån dag när man känner sig lycklig och tillfreds med allt utan att veta varför!

Just nu sitter jag uppkrupen i soffhörnet och funderar på om det är dags för mellanmål eller inte, och i så fall vad det blir då keson är slut. Keso är för övrigt mitt stora craving till allt, på mackan med groddar framförallt. Det är oslagbart!

16:33

Vid 10-tiden imorse hämtade jag upp mamma vid Scandic innan vi begav oss mot Åhaga och outleten, strosade runt där ett tag innan vi åkte vidare ut mot Viared en runda. Kom hem ifrån en fika i stan med henne för en stund sedan, ska tillbaka vid 6 för att äta middag på Cyrano tillsammans. En riktigt mysig och skön dag!
Imorgon kommer pappa upp också och då ska vi till min kära arbetsplats, nämligen djurparken, kvalitetstid är det bästa!

Godmorgon torsdag


Startade morgonen på gymmet och nu sitter jag med min gröt i soffan framför Youtube innan jag tar tag i den sista städningen och vandrar ner till stan för att möta upp min mamma vid tåget!

Fettförbrännande proteinpulver från Protein.se


Det som hjälper mig upp på mornarna för att klara av träningspassen 4-5 gånger i veckan, smakar som en brutalt god milkshake, rekommenderas starkt!

Sedan sist

Frukost på jobbet innan öppning / En kväll med bra kollegor och öl

Ifrån en lugn midsommar / Helgen bjöd på vin och bra umgänge

Midsommardagen spenderades på jobbet / En skön sommarkväll på balkongen

Återförenades med min bästa vän efter 1 år / Philip fyllde 26 år

Philips bonussyster gifte sig och vi var på bröllop

Jag är snart i mål, det är sjukt

Termin 4 av 7 är klar, 120hp av 210hp är gjorda, om knappt 1.5 år är jag färdig förskollärare.
Det är sjukt att jag redan gjort 2 år utav min utbildning, jag har gjort mer än halva studietiden på högskolan. Jag kan inte sätta ord på det, jag älskar högskolelivet, att vara student och allt jag fått på köpet, nya vänner och erfarenheter. Samtidigt så längtar jag efter att arbeta i ett arbetslag på en förskola någonstans i stan och med en barngrupp att ge fantastiska möjligheter och en stabil grund inför de kommande skolåren. Jag är så taggad på att få komma ut i arbetslivet samtidigt som det skrämmer mig. Vid examen försvinner den tryggheten som finns i studentlivet och många av de vänner jag fått försvinner åt olika håll i landet.
På något sätt vill jag inte att tiden dit ska gå lika fort som den gjort hittills, men jag vill ändå ha januari 2019 här nu!

Att vara förskollärare är så mycket mer än att vara "dagisfröken" som många än idag förknippar förskolan med. Det är så mycket mer än omsorg, det är kunskapsinhämtning, det är i förskolan grunden för vår framtid läggs. Bara tanken på att jag ska få vara med och vara en del av att forma vår framtid gör mig pirrig i kroppen. Jag ska göra allt jag kan för att ge dem sunda värderingar och ett bra förhållningssätt till sig själva och sin omgivning redan från start!
Jag ska bli lärare i förskolan, ett av världens absolut viktigaste och roligaste yrken!