amandaulrika

Jag är snart i mål, det är sjukt

Termin 4 av 7 är klar, 120hp av 210hp är gjorda, om knappt 1.5 år är jag färdig förskollärare.
Det är sjukt att jag redan gjort 2 år utav min utbildning, jag har gjort mer än halva studietiden på högskolan. Jag kan inte sätta ord på det, jag älskar högskolelivet, att vara student och allt jag fått på köpet, nya vänner och erfarenheter. Samtidigt så längtar jag efter att arbeta i ett arbetslag på en förskola någonstans i stan och med en barngrupp att ge fantastiska möjligheter och en stabil grund inför de kommande skolåren. Jag är så taggad på att få komma ut i arbetslivet samtidigt som det skrämmer mig. Vid examen försvinner den tryggheten som finns i studentlivet och många av de vänner jag fått försvinner åt olika håll i landet.
På något sätt vill jag inte att tiden dit ska gå lika fort som den gjort hittills, men jag vill ändå ha januari 2019 här nu!

Att vara förskollärare är så mycket mer än att vara "dagisfröken" som många än idag förknippar förskolan med. Det är så mycket mer än omsorg, det är kunskapsinhämtning, det är i förskolan grunden för vår framtid läggs. Bara tanken på att jag ska få vara med och vara en del av att forma vår framtid gör mig pirrig i kroppen. Jag ska göra allt jag kan för att ge dem sunda värderingar och ett bra förhållningssätt till sig själva och sin omgivning redan från start!
Jag ska bli lärare i förskolan, ett av världens absolut viktigaste och roligaste yrken!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas